אופטימיזצית אתר לשימוש במובייל – כל הפעולות שחשוב לבצע

כך תתאימו את האתר שלכם לשימוש ממכשירים סלולריים:

במידה ואתם מנהלים אתר אינטרנט (ולרבות אתר של עסק פעיל) שעדיין לא מותאם כראוי לשימוש מהסלולרי – יכול להיות שאתם מפספסים המון משתמשים פוטנציאליים.
למשל אם אתם משתמשים בשיווק באמצעות שליחת SMS עם קישור לאתר שלכם והאתר איננו מותאם למובייל. ויתרה מכך – יכול להיות שהאתר שלכם גם לא יצליח להיות מדורג כראוי בתוצאות בגוגל.

מהסיבות האלו – חשוב שתתחילו אפילו עוד היום לבדוק האם האתר שלכם אכן מותאם. כך תוכלו לעשות זאת:

ביצוע בדיקת התאמה לשימוש סלולרי של גוגל

אחד הכלים היותר מומלצים לבדיקת התאמה, הוא כלי ה- mobile friendly test, של גוגל. הכלי חינמי לחלוטין, והשימוש בו פשוט – מכניסים את כתובת ה URL של האתר אל שדה החיפוש, ובתוך מספר שניות יוצג דו"ח שיאמת אם האתר שלכם מותאם לשימוש סלולרי. במידה והאתר לא יהיה מותאם לשימוש סלולרי, הדו"ח יפרט מספר תיקונים שתצטרכו לבצע – התיקונים יכולים להיות למשל טקסט רחב מדי לתצוגה במסכי סלולר, רכיבי לחיצה קרובים מדי (שגיאה שיכולה להתקבל באתרים בעלי כפתורי לחיצה/CTA מרובים, כמו למשל אתר חנות אינטרנטית), וכד'.
שימו לב להקפיד על ההוראות שניתנו בדו"ח התוצאות, והקפידו לתקן את כל השגיאות לפי ההנחיות.

 

עיצוב רספונסיבי

עכשיו יותר מתמיד – זה הזמן שלכם להתחיל להעביר את האתר שלכם לעיצוב רספונסיבי. עיצוב רספונסיבי הוא עיצוב שמתאים את האתר לשימוש מכלל סוגי המכשירים (דסקטופ ומכשירים ניידים כאחד), והכל תחת כתובת URL אחת, ללא צורך לבנות אתר סלולרי נפרד תחת כתובת URL נפרדת. עיצוב מהסוג הזה יסייע לאתר שלכם להופיע בצורה טובה יותר על מסכים בכל גודל, ויאפשר לגולשים שלכם להשתמש בצורה הטובה ביותר באתר שלכם, מכל מכשיר דרכו הם יגלשו אליו.

הקטנת מהירות טעינת העמודים

ככל שלאתר שלכם ייקח יותר זמן להיטען כך ההשפעה תהיה פחות טובה בשימוש הסלולרי, ולכן חשוב לדאוג לצמצם את מהירות טעינת העמודים.
אחת הדרכים לשיפור מהירויות הטעינה היא שכתוב קוד האתר שלכם כך שהוא יהיה יותר מאורגן וקל לקריאה על ידי דפדפנים שונים (תוכלו להיעזר בחברה שפיתחה לכם את האתר לצורך העניין).
דרך נוספת היא לנסות להפחית את השימוש בקבצי תמונות, או לחלופין להעלות תמונות שלא יעלו על גודל של 100kb – לצורך העניין תוכלו להיעזר במגוון כלים ותוספים שמסייעים לדחוס גדלי תמונות, או להשתמש בכלים החינמיים השונים ברחבי הרשת שמסייעים לכווץ גדלים של תמונות לפני הטעינה שלהם למערכת האתר.

אופטימיזציה לתוכן

קריאה של גוש טקסט בעל מעל ל-5 שורות במסך של טלפון סלולרי מקשה מאוד על הגולשים, לכן חשוב להתאים את הטקסט לשימוש סלולרי.
מספר דרכים לעשות זאת: שימוש בפסקאות קצרות וישירות לעניין, שימוש בנקודות מסכמות, ועוד.